Newpharma rust zijn nieuwe distributiecentrum uit met Goods-To-Man technologie van Scallog

Newpharma zal binnenkort zijn nieuwe distributiecentrum in Wandre inhuldigen, met een oppervlakte van 20.000 m², op termijn uitbreidbaar tot 50.000 m². Dit ultramoderne magazijn zal worden uitgerust met technologie ontwikkeld door Scallog, de Franse specialist in roboticaoplossingen. De nieuwe installatie wordt geïntegreerd door Smart Technics en zal dit najaar in gebruik genomen worden. Een succesvolle samenwerking van drie bedrijven die deel uitmaken van Colruyt Group.

Vrijdag 10 september 2021

Scallog-robotisering bij Newpharma, een unieke realisatie in samenwerking met Smart Technics,
de innovatiepool van Colruyt Group

  

Newpharma consolideert zijn activiteiten in Wandre (Luik). Het gloednieuwe logistieke centrum, gelegen op een terrein nabij de Autonome Haven van Luik, zal binnenkort operationeel zijn. Het project werd opgestart in 2019 en wordt ondersteund door Colruyt Group. Pierre De Lit, COO bij Newpharma: "Newpharma kent elk jaar een dubbelcijferige omzetgroei, waardoor we onze activiteiten mettertijd hebben moeten spreiden over verschillende sites in Wandre en Tongeren. Daarom namen we de beslissing om één groot distributiecentrum te laten bouwen waarmee we onze verdere groei kunnen ondersteunen en onze logistieke stromen optimaliseren. We zullen de nieuwe installaties geleidelijk aan in gebruik nemen. In een eerste fase gaat het om 20.000 m², in 2022 zullen we de site uitbreiden tot 50.000 m².”

De consolidatie van de activiteiten van Newpharma gaat gepaard met een doorgedreven automatisering, ondersteund door Smart Technics. Deze start-up binnen Colruyt Group heeft met zijn team van ingenieurs als missie om bij zijn partners innovatieve oplossingen op een duurzame manier te integreren. Jeroen Theys, Managing Director Smart Technics: "In dit project hebben we de Scallog-oplossing geïntegreerd in de operationele flow van Newpharma, vanaf de levering door de leveranciers tot het verzenden van de pakketten naar de eindklanten. Daarbij onderzochten we telkens meerdere opties voor het optimaliseren van voorraadbeheer, orderverwerking, orderpicking, verpakking en ergonomie voor de medewerkers.  Wij zijn zeer tevreden over de samenwerking, die heeft geresulteerd in een meerfasenplan dat Newpharma in staat zal stellen om flexibeler in te spelen op toekomstige veranderingen in de markt en verder duurzame groei te realiseren."

"Scallog is al actief in deze sector in Frankrijk. We zijn heel tevreden dat we nu het nieuwe Newpharma-magazijn kunnen uitrusten, in nauwe samenwerking met Smart Technics. Zo komt er weer een Scallog-pickinginstallatie bij in België", voegt Caroline Dumas toe, International Business Manager bij Scallog.

 


 Vragen?

 

Colruyt Group

Persdienst: press@colruytgroup.com - +32 473 92 45 10 (NL) - +32 473 82 27 15 (FR)

Scallog 

Catherine Philonenko (FR), Marketing & Communication Manager - cphilonenko@scallog.com - +33(0)1 84 20 82 42 – Mobile : +33(0)6 77 59 92 34

 

Over Smart Technics

Smart Technics is een innovatieve start-up binnen Colruyt Group met als motto: van inspiratie tot ingebruikname. Het team biedt een breed scala van diensten aan, van engineering en projectbeheer tot het ontwerp en de uitvoering van technologische oplossingen, zowel voor de winkelomgeving als voor logistieke centra en productieactiviteiten. De 35 medewerkers zijn hoofdzakelijk ingenieurs en softwareontwikkelaars, gespecialiseerd in advies, projectbeheer, ontwerp en optimalisering van bestaande infrastructuren en in de opstart van nieuwe logistieke centra.

 

Over Scallog

Het Franse Scallog werd opgericht in 2013 en ontwikkelt, produceert en verkoopt roboticaoplossingen voor de logistiek. Die zijn gericht op het verhogen van de flexibiliteit en productiviteit van de magazijnen van spelers in 3PL, e-commerce, distributie en industrie. Gezien de veranderende verwachtingen van B-to-C en B-to-B-klanten, vooral qua productbeschikbaarheid en levering, zorgt de oplossing van Scallog ervoor dat de ondernemingen hun bestellingen sneller kunnen voorbereiden en pieken in hun activiteit opvangen. Tegelijk wordt het werk minder lastig en daalt de nood aan investeringen. Het "Goods-To-Man"-gamma combineert het beste van ‘intelligente’ beslissings- en uitvoeringssoftware en van mobiele robotica. Zo beantwoordt het aan de vraag van de logistieke sector naar meer flexibiliteit bij de ordervoorbereiding en naar meer automatisering in hun magazijnen. Met meer dan 30 referenties op zijn naam en een aanzienlijk bedrag aan opgehaalde fondsen, wil Scallog als koploper in schaalbare en flexibele logistieke robotica zijn ontwikkeling nu versnellen in Europa en daarbuiten.

 www.scallog.com