Maaltijdboxen van Foodbag nu beschikbaar in 100 Collect&Go-afhaalpunten

Maaltijdboxen van Foodbag nu beschikbaar in 100 Collect&Go-afhaalpunten

Samenwerking Collect&Go en Foodbag voor meer gebruiksgemak

Maandag 21 augustus 2023

Vanaf vandaag kunnen consumenten Foodbag-maaltijdboxen bestellen en samen met hun online boodschappen afhalen in een afhaalpunt op het door hun gekozen tijdstip. Met deze service wil Collect&Go zijn klantgericht aanbod uitbreiden voor een nog groter gebruiksgemak. Voor Smartmat NV betekent dat een nieuw distributiekanaal, complementair aan de thuisleveringen. Collect&Go zet met deze gebundelde afhaaldienst een nieuwe stap in een klantgericht aanbod op de Belgische online voedingsmarkt.

Terugkerende trend bij het nieuwe schooljaar

In de aanloop naar de start van het nieuwe schooljaar, nemen consumenten opnieuw hun routine op en streven ze naar gebruiksgemak en efficiëntie voor hun wekelijkse aankopen. Voor veel mensen is september vaak een hectische periode door de herstart van eigen werk, naast de school en andere vrijetijdsbestedingen van hun kinderen waarmee ze in de planning rekening moeten houden. Ze doen daarom vaker een beroep op de afhaling van hun wekelijkse boodschappen of kiezen voor maaltijdboxen om hun leven makkelijker te organiseren. Bij Collect&Go bevestigen ze die trend. ‘Niet enkel meer klanten vinden de weg naar Collect&Go, ook het aantal bestellingen stijgt elk jaar in deze periode’, zegt Tom De Prater, verantwoordelijke Collect&Go. ‘Van augustus naar september zien we het aantal online bestellingen toenemen met zo’n 15%’ voegt De Prater toe.

Combinatie van twee diensten op eenzelfde plaats: tijdbesparend, duurzaam en gemakkelijk

In februari 2022 kondigde Colruyt Group zijn participatie aan in Smartmat NV, een belangrijke Belgische speler in de online voedingsmarkt en vooral gespecialiseerd in de samenstelling en levering van maaltijdboxen onder de merknaam Foodbag. ​ “De maaltijdboxen van Foodbag zijn op en top Belgisch. Samen met lokale partners zorgen we ervoor dat de maaltijdboxen elke week gevuld zijn met de beste seizoensgebonden producten van eigen bodem” bevestigt Stéphane Ronse, CEO bij Smartmat NV. Collect&Go is de handige online boodschappendienst van Colruyt Group, waar klanten hun boodschappenlijstje doorsturen via collectandgo.be of via de app, en medewerkers de producten voor hen klaarzetten. De eerste synergie is vandaag een feit. Collect&Go-klanten kunnen nu ook Foodbag-maaltijdboxen samen met hun online boodschappen afhalen bij 100 Collect&Go-afhaalpunten op een door hun gekozen tijdstip. Met deze gecombineerde service beantwoordt Collect&Go aan de toenemende behoefte aan gebruiksgemak voor hun klanten. “Deze samenwerking met Collect&Go biedt ons niet alleen een extra kanaal om maaltijdboxen aan de klanten aan te bieden en in te spelen op de voorkeur van de klant. De gebundelde levering van onze maaltijdboxen op één en dezelfde plaats, is ook duurzamer” legt Stéphane Ronse uit.

Aandacht voor gezonde aankopen

De bestellingen tijdens de vakantiemaanden maken aan het einde van de zomer weer plaats voor meer routine, gezonde en schoolgerichte aankopen. ​ Met de start van het nieuwe schooljaar in ‘t vooruitzicht nemen de bestellingen van (gezonde) snacks, en de laatste jaren zeker ook fruit en groenten, fors toe.

Ook bij Foodbag ligt de focus op gezonde en gevarieerde maaltijden. De maaltijdbox werkt met de allerbeste en seizoensgebonden ingrediënten van Belgische oorsprong. De Foodbag-chefs stellen elke week 35 gezonde en gevarieerde gerechten voor. Er is keuze tussen snelle, kindvriendelijke, originele, vegetarische, vegan, Sanaproof en zelfs 9 vers bereide kant-en-klare gerechten. De maaltijdbox kan ook uitgebreid worden met extra’s voor ontbijt, lunch of tussendoortjes, zoals een fruitmand, salades, granola, soep, brood, verse sapjes, ontbijtbox en een aperobox.

Uitbreiding klantgericht aanbod

Collect&Go opende eerder dit jaar al afhaalpunten in Brussel centrum, aangepast aan de noden van de stadsklant, en breidt ook zijn aanhuisleveringsdienst steeds verder uit. Klanten kunnen vandaag dus kiezen om hun boodschappen op te halen in een afhaalpunt vlakbij of ze aan huis te laten leveren. Door het voor de klant vanaf nu ook mogelijk te maken Foodbag-maaltijdboxen af te halen in 100 Collect&Go-afhaalpunten, zet Collect&Go een nieuwe stap in een klantgericht aanbod op de Belgische online voedingsmarkt.

Tijdelijke actie

Ter gelegenheid van de lancering van deze nieuwe dienst ontvangen nieuwe klanten tot €60 korting op hun eerste drie maaltijdboxen tussen 21 augustus en 31 oktober. Consumenten kunnen op die manier het gemak ontdekken van hun maaltijdbox te combineren met hun wekelijkse boodschappen.

Meer info over de werkwijze via de website van Collect&Go.