Levenslang leren: “on the job”: Colruyt Group start met Postgraduaat Digitale Marketing voor eigen medewerkers

Colruyt Group biedt vanaf januari 2022 als eerste Belgische werkgever een in-house Postgraduaat Digitale Marketing aan, in samenwerking met VIVES Business School. Doel van deze praktijkgerichte opleiding, die 108 lesuren omvat, is om de eigen (en toekomstige) medewerkers de mogelijkheid te geven zich verder te specialiseren in digitale marketingcommunicatie. Het aanbod kadert in het geloof van Colruyt Group dat (bij)leren deel uitmaakt van de loopbaan, en dat het mensen zo laat groeien, zowel op persoonlijk vlak als in hun job. De Belgische retailgroep wil met de recent opgerichte Marketing Academy blijvend inzetten op dergelijke opleidingen op maat van de eigen marketeers, want “opleiden is het nieuwe rekruteren”.

Woensdag 30 juni 2021

Postgraduaat Digitale Marketing: een Belgische primeur

Het marketing-vakgebied is voortdurend in beweging. Colruyt Group vindt het belangrijk dat eigen en toekomstige medewerkers daarom ook voortdurend mee-evolueren en bijblijven in de evoluties van digitale marketing. Liesbeth Sabbe, HR Directeur Colruyt Group: “We geloven heel sterk in het groeipotentieel van onze mensen. Wie vandaag aan zijn loopbaan begint, zal waarschijnlijk nog een aantal keer van job veranderen. Deels bewust als carrièreswitch, maar deels ook omdat jobs er totaal anders gaan uitzien. Die evolutie wordt nog versneld door zaken als Artificial Intelligence, 5G, (big) data en zelfs corona. Als organisatie willen we inspelen op die veranderingen”.

In overleg met VIVES Business School werd daarom beslist om een postgraduaat in te richten bij Colruyt Group zelf. Het wordt een opleiding aangepast aan de eigen Colruyt Group-modellen, met coachingmomenten en kennis die de eigen digitale specialisten meteen kunnen toepassen “on the job”. Aan het einde van de 108 lesuren krijgen de deelnemers ook een officieel diploma. Het gaat over een Belgische primeur, die voor een eerste keer in januari 2022 van start gaat en tot na de zomer zal lopen. Het Postgraduaat Digitale Marketing is een sterk praktijkgerichte opleiding waarin de geheimen van digitale marketing(communicatie) worden onthuld. Ervaren docenten en experten lichten de thema's toe met best practices uit het werkveld. 

De opleiding, met 10u on the job coaching, zoomt onder andere in op het slim uitbouwen van (digitale) marketingplannen en -strategieën, maken en interpreteren van digitale analyses, storytelling en nog veel meer. Katrien Cattoor, lector marktonderzoek, webdesign en digital marketing en programmacoördinator postgraduaat digital marketing bij VIVES/Brugge Business School, voegt toe: “Bij VIVES/Brugge Business School vertrekken we vanuit de noden op de arbeidsmarkt en van het werkveld om opleidingen voor professionals te organiseren in de uitbouw van hun loopbaan. We bieden een ideale mix van theorie en praktijk die direct inzetbaar is op de werkvloer. Hiervoor stellen we de programma’s op met experts uit het bedrijfsleven en selecteren docenten uit het werkveld. Dat we een postgraduaat Digital Marketing op maat van Colruyt Group inrichten, past dan ook volledig in onze missie. We geloven sterk in de dynamiek van dergelijke samenwerking”.

Marketing-opleidingen op maat dankzij de Colruyt Group Marketing Academy

Dit unieke Postgraduaat Digitale Marketing maakt deel uit van het aanbod van de recent opgerichte Colruyt Group Marketing Academy. Daar worden heel wat vaktechnische opleidingen aangeboden die geselecteerd werden op basis van de behoeften van de eigen marketeers.

Er werd daarvoor een Marketing Academy Platform gecreëerd. Dat moet een plek worden waar alles samenkomt, met tutorials, trainingen en tips die aansluiten bij de specifieke interesses van de marketeers. Liesbeth Sabbe: “Dat gaat van best practices van collega’s tot tips rond de laatste trends: zowel interne als externe kennis komen daarbij aan bod. We willen een aanbod dat zich aanpast aan hun specifieke job, projecten en interesses, samengesteld op basis van klikgedrag en eerdere leermomenten. Artificial Intelligence speelt daarin een belangrijke rol als achterliggende technologie om zo relevant mogelijke content en opleidingen te kunnen voorstellen aan de geïnteresseerde collega’s. Je kan het zien als een Netflix-profiel - maar dan om bij te leren”.

Levenslang leren als deel van de job: opleiding is het nieuwe rekruteren

Bij Colruyt Group wordt al jaar en dag volop ingezet op levenslang leren, volgens het principe “de firma groeit naarmate de mensen groeien”. De Colruyt Group Academy biedt een brede waaier aan vaktechnische en persoonsgebonden opleidingen aan, en de groep investeerde vorig boekjaar (2019-20) maar liefst 38.779.300 euro in opleiding en vorming van de medewerkers, gelijk aan 3,04% van de loonmassa. 

Colruyt Group ziet groot potentieel in een nieuwe hybride vorm van leren en werken, waarvan dit postgraduaat al een eerste startpunt kan zijn. “We blijven ervan overtuigd dat bedrijfscultuur en doorgroeimogelijkheden belangrijke redenen zijn - en zullen zijn - om voor een bedrijf te kiezen. Natuurlijk hopen we dat met de Marketing Academy ook nieuwe talenten voor ons zullen kiezen. Want niet iedereen krijgt overal de kans om zo te groeien in zijn job. Voor Colruyt Group is leren een deel van je job en niet gewoon iets wat er bovenop komt. En dat willen we voor iedereen: of je nu aan het begin van je carrière staat of er middenin”, aldus Liesbeth Sabbe.

 


 

Heb je vragen? Neem dan contact op met