Jef Colruyt geeft de CEO-fakkel door aan Stefan Goethaert

Jef Colruyt geeft de CEO-fakkel door aan Stefan Goethaert

Dinsdag 13 juni 2023

Colruyt Group informeert dat Uitvoerend Voorzitter Jef Colruyt vanaf 1 juli 2023 het dagelijks bestuur van de groep overdraagt aan Stefan Goethaert, die CEO wordt. Jef Colruyt blijft Voorzitter van de Raad van Bestuur van Colruyt Group.

Stefan Goethaert vervoegde Colruyt Group in december 2012. Na een opstart in de logistieke keten, werd hij in september 2013 directeur Fine Food om vanaf begin 2019 ook Private Label en Retail Services aan te sturen. Sinds april 2022 is hij COO Food Production, Business en Group Services. Als burgerlijk ingenieur startte hij zijn loopbaan in de chemiesector bij Prayon waar hij als operationeel directeur de productiesites in België, Frankrijk en de VS aanstuurde.

Jef Colruyt: “Stefan brengt een sterke internationale managementervaring, gecombineerd met de vereiste leiderschapscapaciteiten en een waardengedreven visie. Na 10 jaar in de groep heeft hij de nodige bagage en een doorgedreven kennis van de verschillende activiteiten om de strategie van Colruyt Group verder vorm te geven en te realiseren in een retailmarkt in volle evolutie. De dagelijkse leiding en de toekomst van Colruyt Group zijn in goede handen bij Stefan en zijn Directiecomité.

Stefan Goethaert: “In naam van de directie van Colruyt Group wil ik Jef Colruyt bedanken om al die jaren de groep uit te bouwen tot wat ze vandaag is. Onder het visionair leiderschap van Jef kon Colruyt Group namelijk uitgroeien tot een stevige marktleider in België met vertakkingen in verscheidene landen, en tot pionier in duurzame initiatieven en technologische vernieuwingen. Jef staat bekend om zijn passie voor mensen, waardengedreven ondernemen en duurzaamheid. Ikzelf en de ganse Colruyt Group gemeenschap zijn blij te kunnen blijven rekenen op zijn uitgebreide kennis en ervaring vanuit zijn rol als Voorzitter van de Raad van Bestuur. Tot slot wens ik Jef Colruyt persoonlijk te bedanken voor het gestelde vertrouwen en kijk er naar uit om samen met het Directiecomité en met alle medewerkers elke dag het beste van onszelf in te zetten voor onze klanten.