Grootste Bike Republic-winkel van Gent opent in Sint-Denijs-Westrem

Grootste Bike Republic-winkel van Gent opent in Sint-Denijs-Westrem

Dinsdag 10 mei 2022

Gentse fietsers hebben er een nieuwe pitstop bij. Op 14 mei gaat op de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem een nieuwe Bike Republic-winkel feestelijk open. Het is de derde én grootste vestiging van Bike Republic in Gent met meer dan 1000 m² winkeloppervlakte, zo’n 300 fietsen in de toonzaal én een indoor testparcours. Hiermee wil Bike Republic, de fietsenketen van Colruyt Group, zijn ambitie kracht bijzetten om dé fietsreferentie in en rond Gent – en bij uitbreiding het hele land - te zijn. ​

In Sint-Denijs-Westrem, vlakbij het op- en afrittencomplex van de E40, opent op 14 mei een nieuwe Bike Republic feestelijk de deuren. Al is dit niet zomaar een nieuwe vestiging: Bike Republic Sint-Denijs-Westrem is de derde en grootste Bike Republic van Gent én tegelijk ook één van de ruimste van 24 winkels in Vlaanderen. De opening kadert in een ruimere expansiestrategie en is al de zesde dit jaar, na de overnames van Wieleke in Laakdal en Diest, Fietsen Van der Veken in Retie en Turnhout én de opening van een nieuwe winkel in Veurne.

Terug van nooit echt weggeweest, met uitgebreid aanbod

Deze Bike Republic komt niet toevallig in Gent. De fietsenketen van Colruyt Group vloeit voort uit wat ooit Joma Sport – en later Fiets! - was: een fietsspeciaalzaak aan de Fabiolalaan, vlakbij het station Gent-Sint-Pieters. Toen die in 2019 de deuren sloot, werden twee kleinere vestigingen geopend aan de Rooigemlaan en vlakbij de Dampoort. Maar nu komt er met Bike Republic Sint-Denijs-Westrem opnieuw een grote winkel in het Gentse met meer dan 1.000 m² winkeloppervlakte, een ruime collectie en voorraad fietsen én een indoor testparcours. Via zijn netwerk van 24 winkels heeft Bike Republic trouwens een stock van meer dan 10.000 fietsen, waarvan zo’n 7.000 e-bikes. Klanten zijn dus ook in Sint-Denijs-Westrem zeker van een snel leverbare elektrische fiets, speedpedelec, plooifiets, stadsfiets of toerfiets van merken als Gazelle, Kettler, Koga, Dolly, Brompton of Hiron. En ook voor een mooie selectie racefietsen, gravelbikes en mountainbikes van topmerken als Ridley, Scott, BH en Bulls kan men er terecht.

‘Compagnon de route’ in de stad en net erbuiten

Met de opening van de winkel in Sint-Denijs-Westrem wil Bike Republic een nog betere ‘compagnon de route’ worden voor fietsers in en rond Gent. Wim Teerlynck, directeur van Bike Republic: “We willen dat klanten op ons kunnen rekenen, zodat zij enkel nog zorgeloos van de rit hoeven te genieten. Daarom wordt er – naast service en vakmanschap – volop ingezet op toegankelijkheid. Onze drie winkels in Gent hebben het voordeel dat zowel mensen die in het centrum van de stad wonen als inwoners van randgemeentes makkelijk en snel een Bike Republic kunnen bereiken. Wie graag wil kiezen uit onze volledige collectie kan bijvoorbeeld in Bike Republic Sint-Denijs-Westrem een fiets bestellen en die in één van onze winkels aan de Dampoort of Rooigemlaan laten leveren. Voor onderhoud geldt hetzelfde: waar je je fiets ook hebt gekocht, je bent in elke Bike Republic-winkel welkom voor een servicebeurt.” ​

Ook bedrijven kunnen terecht bij Bike Republic

Bij Bike Republic Sint-Denijs-Westrem kunnen niet enkel particulieren terecht. Ook bedrijven en KMO’s kunnen er hun bedrijfsfietsen aankopen of leasen. Om bedrijfsleiders of HR-managers van A tot Z te ondersteunen en te ontzorgen, stelt de B2B-afdeling van Bike Republic zelfs een fietsplan op maat samen. Zo kunnen werkgevers de mobiliteit van hun medewerkers makkelijk duurzamer en vooral ook efficiënter maken. En dat is in tijden van torenhoge brandstofprijzen niet onbelangrijk.

Feestelijke opening op zaterdag 14 mei

Corona maakte het de afgelopen jaren moeilijk om winkelopeningen in een feestelijk jasje te steken. Maar in Sint-Denijs-Westrem kan het weer. En dus worden de eerste klanten er op zaterdag 14 mei verwelkomd met een drankje. Iedereen kan er onze uitgebreide collectie fietsen bekijken en naar hartenlust testen op de indoor testbaan.


 

Praktisch

Kortrijksesteenweg 1078

9051 Gent

09 / 247 04 71

sint-denijs-westrem@bikerepublic.be

Openingsuren

Dinsdag t.e.m. zaterdag van 10 tot 18u

Gesloten op zondag en maandag