Fiets! voert 140 essentiële fietsherstellingen uit voor zorgverleners uit Mechelen

Fiets!, de fietsspeciaalzaak van Colruyt Group, voert vanaf woensdag 8 april drie dagen lang essentiële herstellingen uit aan 140 fietsen bij drie woonzorgcentra in Mechelen.

Woensdag 8 april 2020

Alle zorginstellingen draaien dezer dagen overuren. De woonzorgcentra waren bij de uitbraak van COVID-19 de eersten die strenge maatregelen troffen om hun bewoners en personeel zo goed mogelijk te kunnen beschermen. Zij kunnen meer dan ooit elke helpende hand gebruiken. Fiets! wil dan ook zijn maatschappelijke rol opnemen en zocht naar een passende oplossing waarbij zij maximaal kunnen helpen.

Tijdelijke fietsherstelplaats

In nauw overleg met de woonzorgkoepel Rivierenland van Mechelen installeert Fiets! een tijdelijke fietsherstelplaats voor het zorgpersoneel van de groep. Het personeel van de drie woonzorgcentra die deel uitmaken van de koepel Rivierenland (woonzorgcentrum Lisdodde, woonzorgcentrum Hof van Egmont en woonzorgcentrum Sint Elisabeth) kunnen zich de rest van de week verwachten aan een bezoekje van één van de gespecialiseerde technici.

Gedurende drie dagen zal Fiets! essentiële herstellingen uitvoeren aan 120 fietsen van zorgverleners én aan de zowat twintig fietsen die gebruikt worden voor verzorging aan huis. 

Op die manier zorgt Fiets! dat de zorgverleners veilig de baan op kunnen. Waar zij de zorg dragen voor diegenen die het hardst getroffen worden door de huidige situatie, is Fiets! er om de zorg voor hun fietsen over te nemen.

Voorzorgsmaatregelen

Onder meer volgende voorzorgsmaatregelen worden door het personeel in acht genomen.

  • Zorgverleners komen niet in contact met technici
  • Elke technieker werkt in een apart opgezet tentje waarbij iedereen zijn eigen materiaal heeft.
  • De herstelde fietsen worden volledig ontsmet na het uitvoeren van de essentiële herstellingen.