Fiets! lanceert eigen lijn aan elektrische fietsen: kwalitatief private label “Hiron”

Fietsenspecialist Fiets!, sinds 2019 integraal deel van Colruyt Group, lanceert vandaag een eigen merk in elektrische fietsen. Het private label zal Hiron heten, en omvat drie categorieën fietsen van hoogwaardige kwaliteit, met een zeer interessante prijs. Het nieuwe aanbod bestaat uit een basismodel en twee modellen met ingebouwde batterij in het frame. Het richt zich niet alleen tot particulieren maar ook tot bedrijven, die steeds meer inzetten op de (elektrische) fiets voor woon-werkverkeer. De fietsen zullen binnenkort in de Fiets! verkooppunten te vinden zijn, wat voor een extra voorraad fietsen zorgt in een drukbevraagde markt.

Maandag 22 juni 2020

Verhoogde vraag naar elektrische fietsen: een bijkomende voorraad

De markt van elektrische fietsen groeit: enerzijds door de groep mensen die uitkijken naar een vervangingsaankoop voor hun eerste elektrische fiets, en anderzijds door de consumenten voor wie de drempel nu laag genoeg is om voor het eerst een elektrische fiets te kopen. De elektrische fiets wordt daarnaast steeds meer een valabele oplossing voor woon-werkverkeer in het kader van micromobiliteit en vernieuwende mobiliteits- en/of circulatieplannen. Bovendien zorgt de recente COVID-19 crisis ervoor dat de fietsenmarkt de laatste weken erg druk bevraagd is: de fietsenvoorraden slinken zienderogen, en de zomer moet nog beginnen.

Daarom ziet Fiets! dit ook als het perfecte moment om klanten een extra aanbod aan elektrische fietsen te bieden. Een assortiment met een zeer interessante prijs-kwaliteitverhouding én een voortdurende beschikbaarheid. Bart Pillen, COO bij Fiets! licht toe: “Fietsfabrikanten maken jaarcollecties die in volle seizoen kunnen veranderen. Daardoor kan een stockbreuk ontstaan op het moment dat je een fiets wil aankopen. Met ons nieuwe private label ‘Hiron’ willen we daar een kwalitatief antwoord op bieden vanuit een doorlopende beschikbaarheid”. Er wordt ingezet op een “Pick & Ride” principe waarbij de wachttijden na een bestelling zo kort mogelijk blijven.

Een kwalitatieve elektrische fiets in elk prijssegment

De naam Hiron verwijst naar ‘hirondelle’, de Franse vertaling voor ‘zwaluw’. Het merk staat, net als de trekvogel, symbool voor vrijheid. Hiron omvat zes kwalitatieve elektrische fietsen: telkens een dames- en herenframe in drie verschillende modellen. Het eerste model is een basismodel, de twee andere modellen hebben een frame met geïntegreerde batterij. De e-bikes hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en kosten tussen de € 2.149 en € 3.299.

Bart Pillen: “Het is een fiets die speciaal gemaakt werd vanuit onze Fiets!-knowhow om op onze typische Belgische wegen te kunnen rijden. De Hiron-fietsen zijn onder andere voorzien van een Bosch-motor, hydraulische schijfremmen en een vering voor een optimale veiligheid in alle weersomstandigheden”.

Ook voor bedrijven

Hiron is er niet alleen voor particulieren, maar wordt ook mee opgenomen in het Fiets!-fietsplan voor bedrijven. Dit met als voornaamste troef een doorlopend (over de seizoenen heen) leverbare fiets aan een faire en transparante prijs. Pillen: “Wij geloven in de elektrische fiets als aanvulling of zelfs alternatief op de firmawagen. Voor bedrijven kan dit bijzonder interessant zijn omdat elektrisch fietsen steeds vaker een volwaardig deel uitmaakt van het woon-werkverkeer, en dus een valabele optie kan zijn voor bedrijfsleasing. Hiron kan een ondersteunende en betrouwbare partner zijn tijdens een gezonde woon-werkverplaatsing”.

Opvolging en dienst na verkoop

Na hun aankoop kunnen klanten steeds bij Fiets! terecht voor onderhoud en herstellingen aangezien alle winkels uitgerust zijn met een eigen werkplaats. Uiteraard blijven ook de andere, gekende merken in het assortiment van Fiets!. “We willen vooral het aanbod en bijgevolg de keuzemogelijkheid voor onze klanten verder uitbreiden. Onze ambitie is om al onze klanten de fiets aan te kunnen bieden in functie van hun noden. En dat wil dus ook zeggen dat we blijven inzetten op de gewone fiets”, aldus Bart Pillen.