DreamLand organiseert 13.500 videogesprekken met de Sint

Ook de Sint ontsnapt niet aan de coronamaatregelen. Om de veiligheid te garanderen heeft DreamLand, de speelgoedspecialist van Colruyt Group, besloten om dit jaar geen fysieke Sintbezoeken te organiseren in de winkels. De winkelketen zorgt wel voor een magisch alternatief: een persoonlijk online videogesprek met de Sint. Er is plaats voorzien voor maar liefst 13.500 babbels met de Sint. Ouders dienen zich vooraf in te schrijven. Daarnaast zet DreamLand volop in op veilig shoppen tijdens de Sint- en eindejaarsperiode door de winkels langer open te houden en de capaciteit voor online bestellingen te verhogen.

Donderdag 22 oktober 2020

13.500 videogesprekken met de Sint

Ook de Sint ontsnapt niet aan de coronamaatregelen. Om de veiligheid te garanderen van de Sint, de kinderen en hun ouders, zit het traditionele Sintbezoek aan de DreamLand-winkels er dit jaar helaas niet in. “Toch is een ontmoeting met de Sint een magisch moment waar veel kinderen naar uitkijken”, zegt Dieter Struye, Algemeen directeur Colruyt Group non-food. “En dat laten we bij DreamLand niet zomaar voorbijgaan. Na intensief overleg met de Sint zijn we tot een veilige én moderne oplossing gekomen: vanaf maandag 26 oktober kunnen ouders hun kinderen inschrijven voor een persoonlijk videogesprek met de Sint.” Een liedje zingen, een vraag stellen of een tekening tonen: tussen 7 november en 5 december kunnen kinderen de Sint live ontmoeten tijdens een persoonlijk online videogesprek. De gesprekken vinden plaats op woensdagnamiddag, vrijdagavond en op zaterdag. Het is wel belangrijk dat ouders op voorhand een afspraak maken bij de Sint, zodat hij zijn grote Sintboek up-to-date kan houden. Bij hun inschrijving kunnen ouders een tijdslot kiezen én bijkomende informatie meegeven over hun kind(eren), waardoor de Sint kan inspelen op hun persoonlijke interesses, specifieke weetjes enz. Ouders krijgen na hun inschrijving een link toegestuurd waarmee ze toegang krijgen tot het videoplatform om met de Sint te bellen. Als aandenken krijgen de deelnemers na afloop een foto toegestuurd van hun gesprek met de Sint. Inschrijven kan vanaf maandag 26 oktober via www.dreamland.be/bel-met-de-sint. Op dit moment zijn er maar liefst 13.500 tijdslots voorzien. Dieter Struye: “Op die manier willen we zoveel mogelijk gezinnen de kans geven om met de Sint te bellen.

Veilig winkelen blijft prioriteit: langere openingsuren en uitgebreide online capaciteit

Ook in het najaar doet DreamLand er alles aan om de Sint- en eindejaarsaankopen veilig te laten verlopen. Zo zijn de DreamLand-winkels tussen 23 november en 5 december langer open, zodat de drukte tijdens de pakjesperiode meer gespreid kan verlopen. De winkels gaan dan een halfuur vroeger open dan normaal, om 9.30 u. in plaats van om 10 u. en blijven een uur langer open, tot 19.30 u. Uiteraard blijven de winkels ook voorzien van de standaard veiligheidsmaatregelen zoals ontsmettingszuilen aan de in- en uitgang, ontsmette winkelkarren, vloerstickers die de looprichting aanduiden en plexischermen aan de kassa’s. Daarnaast zet DreamLand meer dan ooit in op online winkelen. Dieter Struye: “Sinds de lockdown in maart hebben klanten massaal de weg gevonden naar onze webshop. Vooral de mogelijkheid om je online reservatie samen met je boodschappen af te halen in een Colruyt- of OKay-winkel valt erg in de smaak.” Ook van de optie “Snel afhalen” wordt volop gebruik gemaakt. Met deze optie bekijken klanten eerst of het gewenste artikel op voorraad is in de DreamLand-winkel van hun keuze, waarna ze het kunnen reserveren en binnen de 3 uur al kunnen afhalen. Ter voorbereiding van de pakjesperiode werd het online assortiment bovendien gevoelig uitgebreid en werden er enkele capaciteitsuitbreidingen doorgevoerd. Dieter Struye: “We verwachten opnieuw een enorme toename van het aantal online bestellingen bij DreamLand. Om alle bestellingen vlot te kunnen verwerken, hebben we de logistieke systemen aangepast aan grotere volumes, optimaliseerden we onze processen in het magazijn en zorgden we voor een pool van interimkrachten waar we een beroep kunnen op doen.

Nieuw in de zak van de Sint

Corona of niet, er is gelukkig één constante: ook dit jaar staan er weer heel wat nieuwigheden op de verlanglijstjes voor de Sint. Zo zijn er heel wat nieuwe gezelschapsspellen op de markt, komt het populaire Paw Patrol uit met een nieuwe dino-lijn en zet ook L.O.L Surprise de verzamelhype verder. Benieuwd naar alle speelgoedtrends van dit najaar? Bekijk hier het overzicht.