DreamLand opent op 12 oktober gloednieuwe winkel in Laneffe

DreamLand opent op 12 oktober gloednieuwe winkel in Laneffe

Woensdag 12 oktober 2022

Op woensdag 12 oktober opent de 48ste DreamLand-winkel de deuren in Laneffe. DreamLand, de speelgoedspecialist van Colruyt Group, opent daarmee een vierde winkel in de buurt van Charleroi. In het kersverse DreamLand-filiaal is er ruimte voor beleving en kunnen klanten vlot online bestellingen afhalen. De opening wordt feestelijk gevierd met heel wat activiteiten op 12 en 15 oktober.Zaakverantwoordelijke Xavier Lebon en zijn team verwelkomen hun klanten graag in hun nieuwe winkel.

DreamLand en Spar op 1 site

Naast de gloednieuwe DreamLand-winkel is er op dezelfde site ook nog een Spar en dat heeft volgens Danny Jenquin, Directeur Verkoop bij DreamLand, alleen maar voordelen: "Het grote voordeel voor de klant is natuurlijk extra winkelgemak. De wekelijkse boodschappen doen ze bij Spar en zonder zich te hoeven verplaatsen kunnen de klanten terecht bij DreamLand voor speelgoed, cadeautjes, schoolartikelen en nog zoveel meer.”

Met de nieuwe winkel in Laneffe telt DreamLand nu 48 winkels. DreamLand Laneffe wordt de 4e winkel in de buurt van Charleroi, naast de winkels in Gosselies, Sambreville en La Louvière. Een DreamLand-winkel in Laneffe is meer dan welkom, omdat DreamLand een sterk potentieel ziet in deze regio.

Nieuw team, vertrouwd assortiment

Vanaf woensdag 12 oktober staan zaakverantwoordelijke Xavier Lebon en zijn team van 7 medewerkers klaar om klanten te ontvangen in DreamLand Laneffe. De totale oppervlakte van de winkel bedraagt 1480 m².

Naast speelgoed en buitenspeelgoed kunnen klanten in Laneffe terecht voor het vertrouwde aanbod van multimedia en gaming, school‑ en kantoormateriaal, een cadeauzone met originele gadgets voor klein en groot, strips, boeken en een uitgebreid seizoensaanbod (zoals Halloweenartikelen, kerstdecoratie en tuinartikelen). 

Kinderen staan centraal

Kinderen kunnen op verschillende plaatsen in de winkel speelgoed uitproberen en op het fietsparcours mogen ze fietsjes en steps uittesten. Ook de verjaardagsbel kan natuurlijk niet ontbreken. Jarige kinderen kunnen op de bel drukken, waarna er een verjaardagsliedje speelt. De jarige mag vervolgens plaatsnemen op de verjaardagstroon en wordt in de bloemetjes gezet door de winkelmedewerkers. Zo krijgt het kind een leuke kroon, een geschenkje en een foto als aandenken.

Fysieke winkels en webshop versterken elkaar

DreamLand blijft verder inzetten op een omnichannel‑strategie: terwijl de webshop verder wordt uitgebreid, blijven ook de fysieke winkels een belangrijke plaats innemen. DreamLand blijft dan ook geloven in een combinatie van ‘clicks & bricks’, waarbij fysieke winkels en de webshop elkaar versterken. De nieuwe winkel in Laneffe kreeg daarom een duidelijk afgebakende afhaalzone vlak bij de ingang, waar klanten hun online bestelling snel kunnen oppikken en afrekenen.

DreamLand hecht er bovendien veel belang aan dat er in de nieuwe winkels zo veel mogelijk gewerkt wordt met duurzame materialen en energiezuinige technieken. Verwarmen gebeurt daarom via warmtepompen en er werd voor gekozen om de gevel, volledig in vitrine, niet te bestickeren om zo de inkijk en daglicht maximaal te behouden. Op de parking werd een laadpaal voorzien voor elektrische auto’s.

Feestelijke opening

DreamLand Laneffe viert de opening met tal van activiteiten voor jong en oud. Op woensdag 12 oktober staat een DreamTeam van 10 tot 17 uur klaar voor de klanten: denk aan grimeren, een ballonplooier, een goochelaar, gekke kapsels, een dj en een fotograaf om dat alles mooi vast te leggen. In de namiddag is er een demo voor het schietspeelgoed Nerf (12-17.30 u.) en een meet-and-greet met P’tit Loup (14-16 u.). Ook op zaterdag 15 oktober staat het DreamTeam (10-17 u.) weer te popelen om de kinderen te entertainen. Deze keer is er een demo voor Nintendo (10-16 u.) en een meet-and-greet met Paw Patrol (14.30-15.15 u.). Voor de competitiebeesten organiseren Xavier Lebon en zijn team een winkelzoektocht!


Contactgegevens
DreamLand klantendienst
​Edingensesteenweg 196, 1500 Halle.
​+32 (0)2 363 56 56
​maandag tot vrijdag van 9 tot 19 u,
​op zaterdag van 10 tot 18 u
​of via info@dreamland.be

Silja Decock, persverantwoordelijke Colruyt Group
+32 (0)473 92 45 10
press@colruytgroup.com

Praktische info
DreamLand Laneffe
​Rue de Thy-le-Bauduin 17
​5651 Laneffe

Openingsuren
Van maandag tot donderdag: van 10 tot 18.30 u.
​Vrijdag: van 10 tot 19 u.
​Zaterdag: van 9.30 tot 18.30 u.
​Zon- en feestdagen: gesloten


Over DreamLand
DreamLand, sinds 1994 deel van Colruyt Group, is een familie‑ en seizoenswinkel met een uitgebreid aanbod in speelgoed, buitenspeelgoed, tuinmeubelen, schoolgerief, multimedia en gaming, kinderkamers, boeken en strips en nog veel meer. DreamLand wil kinderen en hun familie inspireren om samen meer plezier te beleven, en dit op een leuke en speelse manier. Naast een webshop telt DreamLand 48 winkels, waarvan 33 in Vlaanderen en 15 in Wallonië. Er werken meer dan 800 medewerkers.