DreamLand heropent winkel in Marche-en-Famenne

Op 23 oktober heropent DreamLand zijn winkel in Marche-en-Famenne. Bijna twee jaar nadat de winkel aan de Chaussée de Liège 51 onverwachts moest sluiten wegens problemen met de dakconstructie, kunnen zowel kinderen als hun ouders er weer hun hart ophalen. De familie- en seizoenswinkel van Colruyt Group blijft uitbreiden en telt nu 45 winkels in België.

Vrijdag 25 oktober 2019

Heropening op 23 oktober

Zaakverantwoordelijke Jean-François Huet en zijn team van 7 medewerkers bereiden zich vol ongeduld voor op de heropening van de DreamLand-winkel in Marche-en-Famenne op 23 oktober. De winkel met een oppervlakte van 1.300 m² opende oorspronkelijk in november 2013, maar moest in december 2017 onverwachts de deuren sluiten wegens problemen met het dak. De ingrijpende renovatiewerken werden in juli van dit jaar voltooid, waarna DreamLand opnieuw zijn intrek kon nemen in het pand. Danny Jenquin, Divisiemanager Verkoop bij DreamLand: “Marche-en-Famenne is voor ons altijd een interessante regio geweest. Toen onze winkel onverwachts moest sluiten, zijn we blijven uitkijken naar een andere locatie in dezelfde omgeving, maar dat bleek niet zo makkelijk. We zijn dan ook enorm blij dat we opnieuw op dezelfde site kunnen opengaan.” Hetzelfde gevoel heerst onder de medewerkers van het team, waarvan de meesten in de tussentijd in de omliggende DreamLand-winkels aan de slag konden.

3 maanden tijd voor de inrichting

Na het einde van de werken in juli waren er maar 3 maanden om de winkel volledig in te richten: van het plaatsen en vullen van de rekken tot het installeren van de kassa’s en het bekleden van de gevel. Danny Jenquin: “Het was een huzarenstukje om de winkel op 3 maanden tijd volledig operationeel te krijgen, maar ons team heeft er alles aan gedaan om de inwoners van Marche-en-Famenne en omstreken vanaf 23 oktober weer te verwelkomen in de winkel.” “Alles wordt leuker als je speelt”, dat geldt ook in deze winkel, waar tal van speelse elementen in de inrichting werden geïntegreerd.

Continue groei

DreamLand heeft de afgelopen 6 jaar zwaar geïnvesteerd in een multichannel-strategie, met een focus op het verder uitbouwen van de webshop dreamland.be, maar waarbij ook de fysieke winkels heel belangrijk blijven. DreamLand blijft dan ook geloven in een combinatie van “clicks & bricks” waarbij de fysieke en online winkels elkaar versterken. Dit jaar openden al 2 nieuwe winkels, in La Louvière en Moeskroen, en met Marche-en-Famenne erbij staat de teller op 45 DreamLand-winkels in België. De speelgoedketen blijft dus beetje bij beetje uitbreiden. Naast de opstart van nieuwe filialen worden ook bestaande DreamLand-winkels in een moderner jasje gestoken en breidt ook het assortiment verder uit: van o.a. speelgoed, buitenspeelgoed, tuinartikelen, boeken, feestartikelen, gaming, schoolbenodigdheden, fietsen, sport (voetbal) tot geschenkartikelen voor het hele gezin en een seizoensgebonden aanbod (Halloween, Kerst, carnaval).

Praktische informatie

Adres :
​ DreamLand Marche-en-Famenne
​ Chaussée de Liège 51
​ 6900 Marche-en-Famenne

Openingsuren :
​ Van maandag tot donderdag: van 10 tot 18.30 u.
​ Vrijdag: van 10 tot 19 u.
​ Zaterdag: van 9.30 tot 18.30 u.
​ Gesloten op zon- en feestdagen