DreamLand en NewStory organiseren eerste gezamenlijke inzamelactie oude kinderfietsen

DreamLand en NewStory, de speelgoedspecialist en het tweedehandsplatform van Colruyt Group, organiseren voor het eerst een gezamenlijke inzamelactie. Klanten die een oude kinderfiets, driewieler of babyloper binnenbrengen en verkopen via NewStory, krijgen 10% korting op een nieuw model bij DreamLand. Dankzij dit initiatief krijgen gebruikte spullen een tweede leven. Voor de klanten is het een eenvoudige en financieel interessante oplossing. De actie loopt van 6 t.e.m. 13 april in alle 42 DreamLand-winkels.

Donderdag 4 april 2019

 

Korting en waardebon

Klanten die tijdens de actie een oude kinderfiets, driewieler of babyloper binnenbrengen in hun DreamLand-winkel, ontvangen een kortingsbon van 10%. Die is geldig op alle rijtuigen uit het assortiment. NewStory controleert of het binnengebrachte item voldoet aan de kwaliteitseisen en stelt samen met de klant een verkoopprijs op. Daarna wordt het vier maanden te koop aangeboden via de verschillende kanalen van het tweedehandsplatform. Slaagt NewStory in de verkoop, dan krijgt de klant 75% van de verkoopprijs in de vorm van een DreamLand-waardebon.

Interessant voor klant, goed voor milieu

DreamLand en NewStory willen zo hun klanten een eenvoudige, snelle en financieel interessante oplossing bieden. “Kinderen worden snel groot en zijn hun fiets binnen de kortste keren ontgroeid. En dat terwijl die meestal nog in goede staat is. Maar van je tweedehands spullen af geraken, kost vaak tijd en moeite. Door onze handen in elkaar te slaan, willen we onze klanten daarbij helpen. Ze verdienen er iets aan én krijgen korting op een nieuw model”, zegt Stéphanie De Bree, directeur van DreamLand. Tegelijkertijd dragen DreamLand en NewStory samen met de klanten hun steentje bij voor het milieu. “Duurzaamheid wordt alsmaar belangrijker, ook voor mama’s en papa’s. Dat merken we aan het stijgende succes van onze tweedehandsformule NewStory. Op deze manier willen we hergebruik van oude spullen stimuleren.”

Tweedehands is de trend

Sinds de lancering van NewStory in april 2018 veranderden al meer dan 6.000 items van eigenaar via het tweedehandsplatform. Gemiddeld biedt het zo’n 650 items te koop aan, van typische babyartikelen zoals wandelwagens en autostoelen, tot kinderkamers, fietsen en ander speelgoed. Zowat 80% van de binnengebrachte artikelen werd binnen de 4 maanden verkocht.

NewStory heeft momenteel 3 trefpunten (Wilrijk, Lochristi en Brugge) en wil dat aantal nog uitbreiden. “Wij brengen kopers en verkopers samen en maken het hele proces voor beide partijen een stuk gemakkelijker. Ons model heeft succes, daarom kijken we uit naar nieuwe locaties waar veel potentiële klanten wonen. Onder andere in de rand van Brussel”, zegt verantwoordelijke Laurens De Wolf.

  • Silja Decock, persverantwoordelijke Colruyt Group
  • Telefoon: +32 (0)473 92 45 10
  • E-mail: [email protected]

Over DreamLand

DreamLand, sinds 1994 een dochteronderneming van Colruyt Group, is een familie- en seizoenswinkel met een uitgebreid aanbod in speelgoed, buitenspeelgoed, tuinmeubelen, schoolgerief, multimedia en gaming, boeken en strips en nog veel meer. DreamLand wil kinderen en hun familie inspireren om samen meer plezier te beleven, en dit op een leuke en speelse manier want ‘Alles wordt leuker als je speelt’. En dat stralen niet alleen de medewerkers, maar ook de winkels uit. Want daar vinden elke week leuke belevingsmomenten plaats. Daarnaast garandeert de speelgoedspecialist zijn klanten de laagste prijs. Naast een webshop telt DreamLand vandaag 42 winkels waarvan 32 in Vlaanderen en 10 in Wallonië. Er werken meer dan 800 medewerkers.

Over NewStory

NewStory, opgericht in april 2018, is de tweedehandsformule van Colruyt Group. Het is gegroeid uit het vroegere Dreambaby Tweedehands en biedt naast typische babyartikelen zoals wandelwagens, autostoelen en kinderkamers ook fietsen en ander speelgoed aan. Verkopers brengen hun artikelen binnen in een van de drie trefpunten in Wilrijk, Lochristi of Brugge, of in een DreamLand-winkel die een inzamelactie organiseert. Na kwaliteitscontrole biedt NewStory het artikel vier maanden te koop aan en maakt afspraken met geïnteresseerde kopers. Na de verkoop krijgt de verkoper 75% van de prijs in de vorm van een Colruyt Group-aankoopcheque. Doordat alle artikelen bij NewStory voldvoldoen aan bepaalde kwaliteitsvoorwaarden, gaat zowat 80% ervan binnen de vier maanden de deur uit.