Colruyt viert festivalzomer met een limited edition witbier van Cara

Colruyt viert festivalzomer met een limited edition witbier van Cara

Dinsdag 27 juni 2023

Zoals ieder jaar bereidt Colruyt Laagste Prijzen zich voor op de komst van het festivalpubliek en de bijhorende drukte. Zo komen er bijvoorbeeld dagelijks bijna 10.000 mensen in Colruyt Dour winkelen tijdens het Dour festivalweekend, waar vorig jaar dan ook 58.331 blikjes Cara verkocht werden. Om de festivalzomer goed in te zetten, voorziet Colruyt deze zomer een exclusief extraatje voor de festivalgangers. De vroege vogels zullen namelijk kunnen proeven van Colruyt’s nieuwste biertje genaamd ‘CaraFest’. Het witbier zal tijdens de festivalweekends van 4 ​ grote Belgische festivals beschikbaar zijn in de vier dichtstbijzijnde Colruyt-winkels, en dat in beperkte oplage (2.300 blikjes per winkel).

CaraFest: limited edition witbier

Colruyt brengt deze zomer een atypisch Cara biertje op de markt genaamd ‘CaraFest’: een witbier van mout, Mandarina Bavaria hop en verse citroenzeste voor een frisse en lichtzurige touch. De unieke CaraFest heeft een alcoholpercentage van 4.9% en werd als eenmalig extraatje gebrouwd in samenwerking met de Mechelse microbrouwerij Batteliek. Ideaal ter verfrissing onder de hete festivalzon en beschikbaar voor een gelimiteerd publiek (er zijn slechts 2.300 blikjes per winkel te koop).

Colruyt Group bracht Cara in 1980 op de markt als pilsbier met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Intussen groeide het merk uit tot een cultmerk dat door jong en oud geliefd is. Het is niet de eerste keer dat Colruyt Group experimenteert met Cara. De Cara Blond en Cara Rouge biertjes die Colruyt vorig jaar lanceerde, blijken een succes te zijn. Ze verkopen vijf keer beter dan verwacht en zijn vandaag dan ook nog steeds in verkoop.

CaraFest zal beschikbaar zijn tijdens vier grote festivals deze zomer. Concreet gaat het over volgende momenten:

• In Colruyt Haacht: vanaf 28 juni

• In Colruyt Ans: vanaf 5 juli

• In Colruyt Dour: vanaf 11 juli

• In Colruyt Zonhoven: vanaf 16 augustus

Festivalwinkels klaarstomen voor festivalgangers

De festivalwinkels van Colruyt Laagste Prijzen worden jaarlijks aangepast naar de grote toestroom die ze tijdens het festivalseizoen zien. Extra medewerkers worden ingezet om veiligheid, hygiëne en een efficiënte winkelervaring te kunnen garanderen. De winkels van Haacht, Ans, Dour en Zonhoven worden bovendien aangekleed met extra festivalversiering, waar er in Zonhoven zelfs een heuse route is uitgetekend die festivalgangers begeleidt naar de festival ‘must-haves’ zoals bier, Aïki Noodles, chips, sandwiches en andere drankjes. Ook het assortiment is hier en daar bijgestuurd. De typische festivalproducten worden overal in de kijker gezet en er is extra stock voorzien. Colruyt voorziet ook een speciaal festivalassortiment met bijvoorbeeld slaapmatjes- en matrassen, campingsets, kleine BBQ’s, hangslotjes voor tenten, waterverstuivers en zwembadjes.

Een aantal cijfers van de gemiddelde Colruyt festivalwinkel*:

  • De bestverkopende producten zijn sandwiches van Everyday, Boni watermeloenen, Rodeo energiedrankjes, maar ook maaltijdsalades zoals Taboulé en Farfalle Sweet Veggie van Boni.
  • Er werden vorig jaar ook 6.000 potjes Aïki Noodles verkocht.
  • Festivalgangers dronken 58.331 blikjes Cara (goed voor bijna meer dan 21.000 liter) en 5.000 energiedrankjes.
  • En om af te koelen kochten mensen meer dan 4 ton ijsjes.

* Hier werd de Colruyt winkel van Dour als voorbeeld genomen, cijfers van festivalweekend in 2022.