Colruyt lanceert Cara Blond & Cara Rouge

Colruyt lanceert Cara Blond & Cara Rouge

Het bekende huisbier van Colruyt Group krijgt twee nieuwe smaken

Vrijdag 18 maart 2022 ​ ​

Vanaf vandaag verkoopt Colruyt Laagste Prijzen twee nieuwe smaken Cara: Cara Blond en Cara Rouge. Het is de eerste keer dat de retailer speciaalbier lanceert onder Cara. Cara Blond is een sterk blond bier, Cara Rouge een sterk fruitbier. Beide bieren beantwoorden aan de vraag van de consument naar meer speciaalbieren.

Populaire sterke bieren

Koen Debusschere, aankoper bier bij Colruyt Laagste Prijzen: “De smaak van de consument verandert: klanten kiezen steeds vaker voor een sterker blond of fruitbier. Dat zien we ook aan de verkoop van speciaalbieren in onze winkels. We zijn ervan overtuigd dat we ook met Cara aan die vraag van onze klanten kunnen voldoen en daarom lanceren we Cara Blond en Cara Rouge: speciaalbier met een sterke prijs-kwaliteitverhouding.

Cara Blond is een sterk blond bier (8,5%) met moutige toetsen en een frisse hopbitterheid. Cara Rouge is een fris bier op basis van krieken, voor de liefhebbers van sterker fruitbier (7,5%). Beide biertjes zijn het lekkerst als ze recht uit de koelkast komen, al zal menig student of festivalganger ze ook lauwwarm kunnen smaken. Cara Blond wordt verkocht aan 0,52 euro voor een blikje van 33cl, een blikje Cara Rouge kost 0,69 euro.

Waar Cara Blond en Cara Rouge gebrouwen worden is een goed bewaard geheim en zal Colruyt Group nooit onthullen. Hetzelfde geldt voor Cara Pils.

Uitgegroeid tot cultmerk

Colruyt Group lanceerde Cara in 1980 als pilsbier met een sterke prijs-kwaliteitverhouding. Intussen groeide het merk uit tot een cultmerk dat door jong en oud geliefd is. Het is niet de eerste keer dat Colruyt Group experimenteert met Cara. Zo kwam er ooit een alcoholvrije versie van Cara Pils op de markt, maar dat was toen geen succes.

In 2015 bundelde Colruyt Group heel wat producten onze Everyday, het huismerk van de retailer met de producten die het goedkoopst zijn in hun assortiment. En bijna werd ook Cara Pils omgedoopt tot ‘Everyday Pils’. Koen Debusschere: “Toen de echte Cara-lovers dat hoorden, kregen we heel wat reacties. Er werden zelfs Facebookpagina’s opgericht als petitie om de originele Cara te redden. Onze klanten wilden duidelijk niet dat Cara verdween, dus beslisten we om te luisteren naar onze hechte community en Cara te behouden.

Een recent succes uit diezelfde community was het Cara-kookboek dat Cara-lover en voormalig student Dorian Coppenrath lanceerde eind 2021. In het kookboek staan 26 recepten bereid met Cara Pils, zoals pasta ‘Carabonara’ of chili ‘con Cara’. In een mum van tijd werden er 2000 exemplaren van het boek verkocht. Colruyt Group ondersteunde de publicatie van het boek.

Koen Debusschere: “Met Cara Blond en Cara Rouge zetten we een nieuwe spannende stap in het Cara-verhaal. We geloven dat de bieren zullen aanslaan bij de Cara-lovers en een vaste waarden worden.”