Colruyt Laagste Prijzen verkoopt Covid-zelftesten

Woensdag 1 december 2021

Colruyt Laagste Prijzen verkoopt Covid-zelftesten

Colruyt wil consumenten eenvoudig toegang geven tot zelftesten
1 december 2021 – Colruyt verkoopt vanaf morgen, 2 december, Covid-zelftesten in alle Colruyt Laagste Prijzen-winkels. Colruyt biedt hiermee een antwoord op de vraag van klanten om zelftesten makkelijk te kunnen aankopen tijdens hun boodschappen. Deze beslissing kadert in de ambitie van de retailer om een bijdrage te leveren op vlak van preventieve gezondheidszorg. Colruyt verkoopt kwalitatieve zelftesten uit de lijst met goedgekeurde zelftesten van het FAGG.

Zelftesten in het winkelrek

Colruyt Laagste Prijzen kreeg de voorbije dagen steeds meer vragen van klanten om zelftesten ook in hun supermarkt te kunnen aankopen. Geert Elen, divisiemanager bij Colruyt Laagste Prijzen: “Iedereen wil zijn steentje bijdragen in het onder controle trachten te krijgen van de pandemie en zelftesten spelen hier steeds een belangrijkere rol in, naast afstand houden, handen wassen en mondmaskers. Mensen willen zichzelf en hun familie en vrienden beschermen. Wij willen hier graag aan tegemoet komen door Covid-zelftesten te koop aan te bieden in al onze Colruyt Laagste Prijzen-winkels.”

​Colruyt verkoopt enkel kwalitatieve zelftesten die goedgekeurd werden door het Federaal Agentschap Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten.

Samenwerking met Newpharma

Er werd nauwgezet samengewerkt met de collega’s van Newpharma, de online apotheek van Colruyt Group. Gilles Jourquin, algemeen directeur van Newpharma: “Newpharma heeft een uitgebreide expertise rond gezondheidszorg door onze eigen apothekers. Als onderdeel van Colruyt Group vonden we het dan ook evident om onze opgebouwde expertise rond zelftesten te delen, vooral op gebied van kwaliteit en op vlak van informatie verschaffen rond het gebruik van zelftesten. Voor die informatie kunnen klanten ook terecht op de website van Newpharma.”

​Ook online kunnen er zelftesten aangekocht worden. Dit kan via Newpharma.be, de online apotheek van Colruyt Group. Daar vinden klanten een ruim assortiment zelftesten.

Verdere stap in preventieve gezondheid

Colruyt Laagste Prijzen biedt sinds begin dit jaar een specifiek assortiment parafarmaceutische producten aan in meer dan 160 winkels. Ook 95 OKay-winkels hebben een parafarmacierayon. Geert Elen: “Het aanbieden van parafarmaceutische producten past binnen onze ambitie om een bijdrage te leveren aan een gezonde levensstijl en preventieve gezondheid. We willen deze producten toegankelijker maken en daardoor de eenvoud voor de klant verhogen. Het verkopen van zelftesten is een logische stap voor ons.”

​In functie van de beschikbaarheid kunnen in de nabije toekomst ook andere winkelformules van Colruyt Group zelftesten aanbieden aan hun klanten.

Via de volgende link kunt u afbeeldingen downloaden: zelftesten-new-pharma.zip

Indien u bijkomende vragen heeft, aarzel dan niet om contact op te nemen met de persdienst– press@colruytgroup.com/ 0479 72 29 10 (NL) – 0473 82 27 15 (FR)