Colruyt Group maakt afhalen van Newpharma-bestellingen mogelijk in ColliShop-afhaalpunten

Colruyt Group biedt vanaf vandaag klanten de mogelijkheid hun aankopen bij de online apotheek Newpharma af te halen in de 400 ColliShop-afhaalpunten. Daarnaast breidt de groep zijn aanbod uit aan parafarmaceutische producten in de Colruyt Laagste Prijzen-winkels. Met deze multi-channel aanpak wil Colruyt Group klanten toegang bieden tot een aangepast en ruim aanbod aan parafarmaceutische producten.

Maandag 1 februari 2021

Klanten helpen om voor zichzelf te zorgen

"Mensen zijn zich meer en meer bewust van het belang van een gezonde levensstijl; evenwichtig eten en bewegen zijn onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Preventie wordt eveneens alsmaar belangrijker om zo lang mogelijk gezond te blijven. We hebben hier als voedingsdistributeur een verantwoordelijkheid op te nemen en een rol in te spelen", zegt Chris Van Wettere, algemeen directeur van Colruyt Laagste Prijzen.

Colruyt Group neemt continue initiatieven in die zin: nutritionele verbeteringen van de eigen producten, het vermelden van de Nutri-Score op de verpakkingen van producten van eigen merken, de digitale gezondheidscoach van SmartWithFood, en ook de participatie in Newpharma, de grootste Belgische online apotheek. "We willen voortbouwen op onze complementariteit met de spelers in de gezondheidszorg en kunnen een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde levensstijl. Parafarmaceutische producten toegankelijker maken en daardoor de eenvoud voor de klant verhogen, maakt daar deel van uit”, gaat Chris Van Wettere verder.

400 ColliShop afhaalpunten voor Newpharma-bestellingen

Colruyt Group wil klanten de voordelen van aankopen bij de online apotheek Newpharma laten combineren met het gemak van zijn ColliShop-afhaalpuntennetwerk in de Colruyt-, OKay- en OKay Compact-winkels. Vanaf vandaag, 1 februari 2021, zullen klanten hun aankopen op de webshop van Newpharma kunnen afhalen in één van de 400 ColliShop-afhaalpunten.“We doen dit op vraag van klanten” zegt Chris Van Wettere, “de klant wil de keuze hebben tussen thuislevering of afhalen van zijn bestelling op een moment dat hem of haar het best past.  En wanneer dit kan gecombineerd worden met de voedingsaankopen is dit een extra pluspunt. De Newpharma-pakketjes blijven twee weken beschikbaar voor de klant in zijn gekozen ColliShop-afhaalpunt.”

In de praktijk blijven de selectie en aankoop van producten op newpharma.be onveranderd. De website bevat ongeveer 39.000 referenties in beauty en cosmetica, vitamines en voedingstherapie, welzijn, zwangerschaps- en babyverzorging, enz. Dit allemaal bovenop de producten uit de apotheek waarvoor geen medisch voorschrift nodig is (zogenaamde “Over The Counter” of “OTC” - producten).
​ Voor Colruyt Group is dit een nieuwe stap in de specialisatiestrategie van webshops die aangesloten zijn bij de ColliShop-afhaalpunten. "Door te kunnen kiezen voor de webshops van DreamLand, Dreambaby, Klassewijnen en ook Newpharma, zijn onze klanten zeker van echte expertise én een ruim distributienet, voortaan dus ook voor parafarmaceutische producten", besluit Chris Van Wettere.

Parafarmaceutisch aanbod in de winkel

Vanaf nu zullen de Colruyt Laagste Prijzen-winkels stelselmatig een nieuwe rayon aanbieden die gewijd is aan parafarmaceutische producten, met een gevarieerde selectie referenties zoals onder andere voedingssupplementen (immuniteit, vitamines, enz.), eerste hulp, huidverzorging, hoest en verkoudheid. "We zijn ervan overtuigd dat deze producten een goed basisassortiment vormen en tegemoetkomen aan de noden van onze klanten bij het wekelijks boodschappen doen.Deze producten zullen integraal deel uitmaken van het Colruyt-assortiment en zullen bijgevolg ook worden aangeboden tegen de laagste prijzen, volgens de belofte van onze formule", legt Geert Elen uit, commercial development manager van Colruyt Laagste Prijzen.

In 2021 gaat het initieel om een 80-tal winkels, waarbij een nationale uitrol op korte termijn het doel blijft. Het project zal voortdurend geëvalueerd worden om het aanbod verder te verfijnen of uit te breiden.