Colruyt Group Fine Food opent nieuwe productiesite Fine Food Salades in Halle en verstevigt hiermee zijn onafhankelijke positie in de markt

Colruyt Group Fine Food opent in Halle een nieuwe, toekomstgerichte en duurzame site voor de productie en de verpakking van smeersalades. De nieuwe site van 4.200 m² biedt Fine Food de mogelijkheid om nog beter in te spelen op de evoluerende behoeften van de consumenten en de verpakking van de smeersaladepotjes te verduurzamen. Fine Food Salades telt momenteel 45 medewerkers en produceert wekelijks ongeveer 55 ton smeersalades en sauzen. Die zijn onder de merken Boni Selection en Everyday te koop bij OKay en Colruyt Laagste Prijzen.

Vrijdag 8 oktober 2021

De gloednieuwe productiehal Fine Food Salades, gebouwd op de site Stroppen in Halle, komt er om de groei van de Colruyt- en OKaywinkels mee op te vangen en onafhankelijk te zijn in de markt. De nieuwe productiesite biedt tevens ruimte aan vernieuwende assortimenten en innovaties. De productiehal is uitgerust om, naast het bestaande aanbod van smeersalades (op basis van vlees, vis en groenten) ook in te spelen op nieuwe producten die beantwoorden aan de evoluerende consumentenbehoeften, zoals vegan spreads. Fine Food Salades zal op de nieuwe site ook activiteiten ontwikkelen om de producten nog lekkerder en gezonder te maken (o.a. met een betere Nutri-Score). Voedselveiligheid staat er hoog op de agenda. De nieuwste technieken zoals de ruimtedesinfectie met sprinkler en automatische etiketcontrole via een intelligent camerasysteem worden er gehanteerd. Tenslotte gaan ze ook een stap verder in het verduurzamen van de verpakkingen.

Belangrijke investering

Met de nieuwe site zetten we ons als onafhankelijke speler nog sterker in de markt. We behouden de controle over de volledige productieketen en zetten in op vernieuwende assortimenten, gezonde producten en lekkere smaken,” zegt Gunter Uyttenhove, directeur van Colruyt Group Fine Food. “Deze nieuwe site is een belangrijke investering voor Fine Food en bewijst het geloof van Colruyt Group om met eigen producten en eigen vakmanschap het verschil te maken. Wekelijks kopen tienduizenden klanten onze salades. We hebben nu alle technische mogelijkheden om onze productie verder op punt te stellen en voluit voor verduurzaming te gaan.” Momenteel werken er 45 mensen bij Fine Food Salades, en de verwachting is dat daar volgend jaar een tiental jobs bijkomen. De medewerkers van de bestaande sites werden heel nauw betrokken bij de bouw van deze nieuwe productiehal en op een transparante manier geïnformeerd. Zo krijgt het personeel in de nieuwe site o.a. meer ruimte en is hun werkomgeving ergonomischer ingericht.

Milieuvriendelijke verpakkingen

Colruyt Group heeft als doel om tegen 2025 alle huishoudelijke verpakkingen van de eigenmerkproducten herbruikbaar, recycleerbaar, composteerbaar of biodegradeerbaar te maken. Bij de opstart van de nieuwe site werd daarom het ontwerp van de huidige smeersaladepotjes herbekeken, met het oog op het reduceren van de hoeveelheid plastic en het beperken van voedselverliezen. Dankzij de nieuwe verpakkingslijnen wordt op jaarbasis 45,5 ton plastic bespaard. Het nieuwe design van de potjes heeft minder dikke wanden, geen seal meer maar een deksel met een kliksysteem (voor een beter gebruiksgemak) en een aangepaste vorm om maximaal uitgelepeld te kunnen worden. Het potje is gemaakt uit materiaal dat voor 100% kan gerecycleerd kan worden via de blauwe zak. Doordat men het potje maximaal kan ledigen, is de kans op verspilling veel kleiner en wordt het recyclageproces achteraf minder verstoord. Tenslotte worden de etiketten zo klein mogelijk gehouden om een goede visibiliteit van het product en een optimaal verloop van het recyclageproces te garanderen.

Duurzaam gebouw

Het gebouw zelf werd duurzaam gebouwd, iets waar Colruyt Group al een heus track record in opbouwde. Er liggen 828 zonnepanelen op het dak (bij zonnig weer goed voor een kwart van het energieverbruik van de site), de site is aangesloten op de interne waterzuivering van Fine Food en ook het regenwater wordt opgevangen en hergebruikt. De oppervlakte van de site wordt maximaalbenut door o.a. schuine laadkaaien te bouwen voor een optimaal aan-en afvoer van de vrachtwagens. Een centrale vermogensrail dwars door de site maakt de kabellengtes korter en vergemakkelijkt de installatie van nieuwe machines of een eventuele herinrichting van de site. 


 

In geval van vragen, gelieve contact op te nemen met de Persdienst van Colruyt Group via press@colruytgroup.com / 0473 92 45 10