Colruyt Binche heropent als lage-energiewinkel

Op woensdag 8 augustus gaat de Colruyt-winkel in Binche opnieuw open na enkele maanden van verbouwingswerken. De winkel werd vergroot en omgebouwd tot een Colruyt-winkel van de nieuwe generatie, met laag energieverbruik. Ook nieuw zijn de beenhouwerij met open atelier en een ruimere versmarkt.

Maandag 6 augustus 2018

Efficiënter boodschappen doen

”Tijdens de sluiting hebben we de winkel wat groter gemaakt”, (van 1260 naar 1402 m²) legt gerant Jean-Louis Drugmand uit. ”Daardoor konden we de versmarkt ruimer en de gangen breder maken". De winkel werd ook volledig heringericht. Zo kunnen de klanten nog efficiënter en aangenamer boodschappen doen. ”Bij de werken hebben we altijd oog gehad voor eenvoud en de laagste kosten, wat de klanten van Colruyt verwachten”, gaat de gerant verder.

Lage-energiewinkel

Colruyt Binche is voortaan een lage-energiewinkel: de isolatie in de gevel en het dak is verbeterd. Bovendien is hij beter hermetisch afgewerkt. De winkel stapt ook over naar duurzame technologie, zoals een koelsysteem met propeen of recuperatie van de warmte van de ventilatie. ”Dit project past in een groter renovatieplan: tegen 2029 moeten alle winkels van Colruyt Group lage-energiewinkels zijn”, zegt de gerant. ”De CO2-uitstoot van de groep moet zo met 4 % verminderen.”

Beenhouwerij met open atelier

Voor vers kwaliteitsvlees kunnen klanten terecht in een gloednieuwe beenhouwerij met zelfbediening. Chef-beenhouwer Benoît Techy: ”De klanten zien de beenhouwers aan het werk in een open atelier en kunnen hen dus makkelijk aanspreken bij vragen of een speciale bestelling. Ze hebben er bovendien een beter overzicht op het assortiment vlees, charcuterie en salades.”

Speciale opendeuravond

Vanaf woensdag 8 augustus staan gerant Jean-Louis Drugmand, chef-beenhouwer Benoît Techy en hun 40 medewerkers klaar om de klanten opnieuw te verwelkomen in de vernieuwde Colruyt Binche.
”De avond voordien, op dinsdag 7 augustus van 17 tot 20 u., kan iedereen de vernieuwingen al in primeur komen bekijken”, zegt de gerant. “Tijdens deze speciale opendeuravond serveren we de klanten graag een hapje en een drankje. Iedereen is van harte welkom!”

 


 

Voor meer info kan u contact opnemen met:

  • André Baudet (regiomanager) op 02 345 2345
  • Yana Morren (persverantwoordelijke van Colruyt Laagste Prijzen) op 0473 92 45 10

 

Praktische info:

Colruyt Binche
​ Rue Zéphirin Fontaine 162
​ 7130 Binche

Openingsuren:
​ ma - za: 8.30 - 20 u.
​ vr:          8.30 - 21 u.

Opendeuravond:
​ dinsdag 7 augustus van 17 tot 20 u.