Collect&Go start met levering aan huis door eigen bezorgers in regio Brussel en Antwerpen

Collect&Go start met levering aan huis door eigen bezorgers in regio Brussel en Antwerpen

Ook levering aan huis met particuliere bezorgers wordt versneld uitgerold

Maandag 13 juni 2022

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, start met levering aan huis door eigen medewerkers in regio Brussel en Antwerpen. Dit kadert in het groeiplan van Collect&Go waarbij ook ‘Drivers’, de formule met particuliere bezorgers wordt uitgebreid. Drivers werd in 2020 in volle coronacrisis in het leven geroepen en telt nu al 500 Drivers in een tiental regio’s. Collect&Go wil die aanwezigheid het komende jaar verdubbelen en start vandaag met Drivers in Leuven en Namen. Eind juni volgen Turnhout, Kortrijk en Oostende. Tegen 2023 zal de helft van de Belgische huishoudens toegang hebben tot aanhuislevering via Collect&Go.

Spectaculaire groei in e-commerce: helft meer omzet

De coronapandemie zorgde voor een ongekende groei van de e-commerce foodmarkt in België. Zo steeg de omzet van Collect&Go dat eerste jaar met meer dan 50%. Sindsdien won de online boodschappendienst alleen maar aan populariteit. Bestaande klanten bestelden frequenter en in grotere volumes en er kwamen maar liefst 250.000 nieuwe klanten bij in de afgelopen twee jaar. “Vandaag zien we dat de spectaculaire groei die het begin van de coronapandemie kenmerkte, vertraagt. Toch merken we dat meer en meer klanten de weg hebben gevonden naar online boodschappen. Met onze nieuwe service ‘levering aan huis’ zetten we een volgende grote stap en bestendigen we onze positie als marktleider,” zegt Tom De Prater, verantwoordelijke van Collect&Go.

Collect&Go zet levering aan huis in de markt op twee manieren. Enerzijds door levering aan huis met eigen medewerkers te lanceren. Anderzijds door het verder uitbouwen van Drivers, het platform van Collect&Go waarbij particulieren boodschappen voor elkaar ophalen. Door deze twee diensten te combineren, kan Collect&Go aanhuislevering sneller aanbieden aan meer klanten. “We maken ons sterk dat de helft van de Belgische huishoudens binnen een jaar toegang zal hebben tot levering aan huis via Collect&Go,” aldus Tom De Prater.

Levering aan huis in regio Brussel en Antwerpen vanuit e-distributiecentrum Londerzeel

Collect&Go lanceert vandaag levering aan huis met eigen bezorgers in de regio’s Brussel en Antwerpen. De service start met zo’n 20 bezorgers. Tegen 2023 wil Collect&Go dat cijfer meer dan verdubbelen en mikt het op een totaal van 50 bezorgers. Het doel is om uit te breiden naar andere regio’s.

Om boodschappen aan huis te laten leveren, betaalt een klant een bijdrage van € 7. Dit naast € 5.95 voor het voorbereiden van de boodschappen. Door deel te nemen aan promotionele acties, kan de klant de bijdrage laten wegvallen. Daar staan kwaliteit, service en een ruim assortiment van 10.000 Colruyt-producten aan de laagste online prijzen tegenover. “We willen thuislevering op een duurzame en verantwoorde manier aanpakken,” legt Tom De Prater uit. "Zowel op sociaal, ecologisch als economisch vlak. Om onze impact op het milieu zo klein mogelijk te houden, bezorgen we de boodschappen met CNG-bestelwagens. Daarnaast kijken we ook naar elektrische bestelwagens voor de verdere verduurzaming van ons wagenpark.”

Alle boodschappen die Collect&Go-medewerkers aan huis leveren, vertrekken vanuit Collect&Go’s e-distributiecentrum in Londerzeel, dat in september vorig jaar opende. Op deze site van 18.000 m² halen 250 medewerkers nu al wekelijks 8.000 online reservaties rond die vervolgens vertrekken naar Collect&Go-afhaalpunten. Op termijn zullen er jaarlijks boodschappen voor 1 miljoen reservaties de deur uitgaan. Door de centrale ligging tussen Brussel en Antwerpen is het de ideale uitvalsbasis voor leveringen in beide groeiregio’s.

Drivers: belangrijke rol voor particuliere bezorgers

Collect&Go was al langer projecten in deeleconomie aan het testen. Omdat die ervaring er was én omdat de vraag naar thuislevering in volle coronacrisis groot was, geloofde de online boodschappendienst in het model van 'Drivers', een service met particuliere bezorgers. Aangezien de Drivers leveren vanuit de vele afhaalpunten van Collect&Go, is een snelle uitrol mogelijk. Op korte tijd wist Collect&Go 500 actieve Drivers aan te trekken en is thuislevering mogelijk rond de steden Brugge, Gent, Hasselt, Luik, Roeselare, Waver, Halle en Antwerpen. Vanaf vandaag vervoegen Leuven en Namen de lijst, eind juni volgen Turnhout, Kortrijk en Oostende. Binnen een jaar wil Collect&Go die dekking meer dan verdubbelen. “Door de combinatie van aanhuislevering met eigen bezorgers en Drivers, én ons nationaal vertakte netwerk van meer dan 220 afhaalpunten, bieden we onze klanten de flexibiliteit waar zij vandaag nood aan hebben,” aldus Tom De Prater.

Boost voor de werkgelegenheid in België

Als Belgisch bedrijf vindt Colruyt Group het belangrijk om in België te investeren, zeker voor e-commerce. “Op die manier zorgen we voor lokale werkgelegenheid. Bij de opening van het distributiecentrum in Londerzeel gingen 200 orderpickers aan de slag, intussen zijn dat er al 250. Dankzij levering aan huis zorgen we opnieuw voor bijkomende tewerkstelling. We zullen onze e-commercecapaciteiten de komende drie jaar blijven uitbreiden en verwachten jaarlijks zelfs 50 extra medewerkers aan te werven voor ons distributiecentrum in Londerzeel.” besluit Tom De Prater.

 

Persdossier Collect&Go levering aan huis Persdossier Collect&Go levering aan huis.pdf - 10 MB