Collect&Go lanceert nieuwe service die boodschappen doen nog makkelijker maakt

Collect&Go lanceert nieuwe service die boodschappen doen nog makkelijker maakt

Klanten bestellen boodschappen en kunnen kiezen voor levering aan huis of ophalen in gekoelde lockers op dezelfde dag

Donderdag 23 mei 2024

Collect&Go, de online boodschappendienst van Colruyt Group, test een nieuwe service in Gent. Klanten kunnen vanaf vandaag hun online boodschappen doen en die dezelfde dag nog aan huis laten leveren of ophalen in speciaal daarvoor ontworpen gekoelde lockers. Boodschappen ophalen in gekoelde lockers is een supermarktprimeur in België. Collect&Go slaat hiervoor de handen in elkaar met Okay, de buurtsupermarkt van Colruyt Group. Okay neemt het assortiment, waarbij de focus op verse producten ligt, voor zijn rekening. Collect&Go breidt hiermee hun service nog verder uit, om zo tegemoet te komen aan de verschillende en veranderende noden van klanten.

Gekoelde lockers: supermarktprimeur in België

Collect&Go breidt zijn aanbod aan boodschappendiensten verder uit met de lancering van een gloednieuwe service: vanaf vandaag kunnen klanten in het Gentse bestellen bij Collect&Go voor de dag zelf. Wie voor 13 uur bestelt via de website vandaag.collectandgo.be kan zijn producten vanaf 15 uur ophalen in een gekoelde locker of vanaf 16 uur thuis laten leveren door een cargobike. Boodschappen ophalen in een gekoelde locker, is nog een unicum in België. De lockers worden permanent gekoeld op 4°C om een optimale kwaliteit te garanderen. Producten zitten om diezelfde reden nooit langer dan 4 uur voor het gekozen tijdsslot in de locker.

Met de nieuwe service mikt Collect&Go op klanten die een snelle oplossing zoeken voor hun verse boodschappen. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die wekelijks boodschappen doen, maar tussenin nood hebben aan verse producten. Maar het kunnen evengoed klanten zijn die lastminute verse producten op tafel willen zetten. Leen De Dobbeleer, hoofd innovatie bij Collect&Go: “We zien dat onze klanten in de stad minder vaak grote boodschappen doen en ze dus eerder meerdere keren per week een buurtwinkel bezoeken. Klanten die meer op het platteland wonen, die hebben dan weer nood aan verse producten in het midden van de week. Voor beide doelgroepen testen we nu een snelle en makkelijke oplossing om hun producten op te halen of thuis geleverd te krijgen op een moment dat het voor hen best past. Deze service vult onze catalogus van services aan zodat onze klanten nog beter boodschappen kunnen doen op hun maat.”

1.200 verse en essentiële producten

Klanten kunnen voor de gloednieuwe service producten kiezen uit een nauwkeurig geselecteerd en ruim assortiment van 1.200 producten. De focus ligt hierbij op verse producten, vlees, vis en convenience, die zijn goed voor ongeveer 60% van het assortiment. Daarnaast wordt er ook droge voeding aangeboden en een klein assortiment niet-voeding. Hierbij ligt de focus op producten om te ‘depanneren’, zoals shampoo of afwasmiddel.

Het assortiment omvat producten van nationale merken en huismerken, allemaal uit het gamma van Okay. Leen De Dobbeleer: “We hebben dit assortiment samen met Okay samengesteld en hebben hierbij gekozen voor een goede balans tussen producten die mensen regelmatig nodig hebben en een gebruiksvriendelijk assortiment dat je makkelijk door kan scrollen bij het bestellen. Snel en efficiënt, dat willen we door de hele shoppingmissie laten stromen: van bij het bestellen tot aan de locker of aan je deur.”

Okay zorgt niet alleen voor het assortiment, maar ook voor de aanlevering van de producten. Concreet betekent dit dat de medewerkers van Okay ervoor zullen zorgen dat de boodschappen op het juiste moment in de gekoelde lockers zitten. Omwille van het type boodschappen en het feit dat ze in een locker moeten passen, geldt een minimum bestelwaarde van 20 euro, alsook een maximale bestelwaarde van 100 euro.

Gent, Gentbrugge, Heusden en Melle krijgen de primeur

Collect&Go test deze gloednieuwe service in de Gentse regio. Levering aan huis is mogelijk in Gent (postcode 9000) en Gentbrugge (postcode 9050) en klanten betalen er 4,99 euro voor. Wie voor 13 uur bestelt, krijgt de boodschappen de dag zelf aan huis geleverd tussen 16 uur en 20 uur, van maandag tot en met zaterdag.

Boodschappen afhalen in de gekoelde lockers kost 2,49 euro en de lockers staan bij Okay Heusden (Laarnebaan 75) en aan Colruyt Group Academy Melle (Brusselsesteenweg 157).

Klanten die voor 13 uur bestellen, kunnen hun boodschappen diezelfde dag uit de lockers ophalen tussen 15 uur en 23 uur, van maandag tot en met zaterdag. Boodschappen kunnen ook perfect na 13 uur besteld worden, voor levering of ophaling de dag nadien. ​

Meer informatie over Colruyt Group en de groei in steden is te lezen op onze website:

Inzetten op groei in de stad
Colruyt Group ziet veel potentieel in steden. Met een aangepast aanbod spelen onze verschillende winkelformules in op de noden van de stadsbewoners.
www.colruytgroup.com