1.470 tijdelijke medewerkers aan de slag bij Colruyt Group

Twee weken geleden lanceerde Colruyt Group een warme oproep naar mensen die tijdelijk werkloos zijn om te komen meehelpen in de winkels, de logistieke distributiecentra en de productie-ateliers van de groep. Een oproep die duidelijk niet in dovemansoren viel. Op minder dan één week tijd kreeg Colruyt Group meer dan 5.000 reacties van mensen die zich aanboden om een handje te komen helpen. Op dit moment zijn er effectief 1.470 tijdelijke medewerkers aan de slag in de winkels van Colruyt Group. Daarnaast steken evenveel jobstudenten de handen uit de mouwen en kan de groep rekenen op de hulp van 150 interne medewerkers.

Dinsdag 17 november 2020

“We willen alle sollicitanten bedanken voor de massale belangstelling”, zegt Liesbeth Sabbe, HR-directeur van Colruyt Group. “We hadden nood aan 2.000 extra tijdelijke werkkrachten, vooral om de komende drukke eindejaarsperiode op te vangen en onze interne medewerkers wat te ontlasten. Dat de interesse dubbel zo groot zou zijn, is hartverwarmend. Dit toont aan dat mensen het belang van de voedingssector goed begrepen hebben.”

De afgelopen weken stak Colruyt Group een tandje bij om alle ontvangen cv’s te screenen. Wie op basis van z’n cv geschikt werd bevonden, werd zo snel mogelijk gecontacteerd door de selectiedienst van de groep. Omdat het doornemen van alle cv’s én het contacteren van de geschikte kandidaten een arbeidsintensief proces is, schakelde de selectiedienst 15 extra medewerkers in, voornamelijk ex-winkelverantwoordelijken, om het selectieproces sneller te laten verlopen.

Helpende handen voor de winkels

Momenteel zijn er al 1.470 tijdelijke medewerkers aan de slag in de winkels van Colruyt Group. Liesbeth Sabbe: “Daarnaast hebben we nog een aantal potentiële kandidaten op een reservelijst staan volgens de regio waarin ze willen werken. We zijn dan ook heel blij met dit resultaat.” Het speciaal opgerichte mailadres samensterk@colruytgroup.com wordt nu afgesloten. Al mag iedereen die zich kandidaat stelde nog een reactie van Colruyt Group verwachten, hetzij via mail, hetzij telefonisch.

De meeste spontane sollicitanten gaan aan de slag in een van de winkels van Colruyt Group. Zo werkt Aaron Malfait, in normale tijden vrachtwagenchauffeur voor een meubelzaak, sinds 2 november in Colruyt Dendermonde. “Het bedrijf waar ik werk is momenteel gesloten door corona”, vertelt Aaron. “Toen ik de oproep van Colruyt op sociale media zag verschijnen, heb ik onmiddellijk gesolliciteerd. Diezelfde dag kreeg ik een telefoontje van Colruyt. Op een paar uur tijd, en enkele telefoontjes later, was alles geregeld en kon ik aan de slag in Colruyt Dendermonde. Het bevalt me hier heel goed: ik had al wat verkoopervaring uit een vorig leven, en als ik iets niet weet staan de collega’s voor me klaar.”  

Verder springen er op dit moment 150 interne medewerkers in en werken er 1.400 jobstudenten in de voedingswinkels van Colruyt Group. Tot slot gaat de groep als gevolg van deze oproep nieuwe samenwerkingen aan met getroffen bedrijven, zoals Decathlon en ZEB, wiens medewerkers nu tijdelijk bij Colruyt Group aan de slag kunnen. “Op dit moment gaan we aan de slag met de reacties die we kregen. Daarnaast staan er nog vaste vacatures open zowel voor winkelpersoneel als voor tal van andere jobs, zoals techniekers, ingenieurs en IT-profielen”, besluit Liesbeth Sabbe.

Wie vast bij Colruyt Group aan de slag wil, kan altijd een kijkje nemen op de jobsite https://jobs.colruytgroup.com.

 

Vragen?

Wenst u meer informatie over de oproep naar tijdelijke werkkrachten? Of wenst u een testimonial met een van de mensen die gehoor gaven aan onze oproep en nu bij ons aan de slag zijn? Neem dan zeker contact op met de persdienst van Colruyt Group.